dinsdag 10 december 2013

Jihad!

Ik sloeg vanmorgen vol goede moed de krant open en zag daar het gezicht van ene mevrouw Inge Vianen, fractievoorzitter van GroenLinks Den Haag. Het desbetreffende stukje ging over terugkerende Jihad-strijders vanuit Syrië.
Naïef als ik ben ging ik er tot een aantal maanden geleden vanuit dat wanneer je als bezitter van een Nederlands paspoort naar het buitenland vertrekt om daar eens lekker te verkrachten, onthoofden, moorden en martelen, je toch op z'n minst een 'foei' en een tik op de vingers zou krijgen van het Nederlandse rechtssysteem. Of misschien in de echt extreme gevallen 16 uur plantsoenen schoffelen.
Mevrouw Vianen vindt dat veel te drastisch. Zij vindt dat de tientallen jongeren, waarvan hun paspoort is afgenomen door de rebellengroeperingen waarbij zij zich vrijwillig aansloten, geholpen moeten worden met een noodvisum, zodat ze veilig kunnen terugkeren naar Nederland voordat ze verder radicaliseren en met ernstige trauma's terugkomen.
Nóg verder radicaliseren dus. De jongeren die daar dus vrouwen en kinderen verkrachten, onthoofden, martelen en standrechtelijk executeren kunnen blijkbaar nog verder radicaliseren. En trauma's, tja, dat onthoofden en verkrachten gaat je niet in de koude kleren zitten natuurlijk. Een trauma is snel opgelopen. Maar als we ze nu terughalen kunnen ze nog moeiteloos herintreden in de maatschappij. Mevrouw Vianen regelt zelfs een uitkering en een flatje voor ze.
Goed idee. Dan kunnen we over een paar jaar hier ook niet meer naar de Vomar zonder AK-47.
De Syrië-gangers worden meestal beschreven als "makkelijk beïnvloedbare jongens", waardoor ze een makkelijke prooi zouden zijn voor de proppers van de Jihad.
Ik ben ook makkelijk beïnvloedbaar. Als ik in de kroeg sta en zeg 'dit is echt de allerlaatste', ben ik vrij gemakkelijk te beïnvloeden om van het volgende pilsje de allerlaatste te maken. Enzovoort.
Maar als ik word aangesproken door een baardaap met een jurk aan, met de vraag of ik zin heb om met Alahkbar-Air via Turkije naar Syrië te vliegen om daar lekker onschuldige mensen te gaan vermoorden, dan verwijs ik ze graag door naar mijn collega Richard. Nee, aan die spelletjes doe ik niet mee.

Waarom worden die onzekere knulletjes die dat wel doen niet keihard aangepakt bij terugkomst? Volgens mij hebben we in Den Haag een tribunaaltje liggen waar oorlogsmisdadigers terecht moeten staan. Ik ken niet alle oorlogsregeltjes uit m'n hoofd, maar ik gok dat bijvoorbeeld onthoofden in een aantal gevallen een oorlogsmisdaad genoemd kan worden. Bovendien lijkt het mij als leek, afgezien van het verkrachten enzo, logisch dat je wordt vervolgd als je ergens oorlog gaat voeren zonder dat je bij een officieel leger bent aangesloten. Maar dat is gek, begrijp ik uit het verhaal van mevrouw Vianen.
De simpelste oplossing, het intrekken van het paspoort en schrappen uit het bevolkingsregister van deze mafketels wordt door mevrouw Vianen afgedaan als 'onwenselijk'. We moeten namelijk niet vergeten dat 'het Nederlandse jongeren zijn die in moeilijkheden zitten. Als mensen in moeilijkheden zitten, moet je helpen.'
Dus die kneuzen, want dat zijn het, gaan vrijwillig naar Syrië. Ze moorden er lekker een paar maanden op los tot ze het zat zijn, -want ze zullen het zat zijn neem ik aan. Die oorlog woedt namelijk nog in volle hevigheid. Netjes afmaken waarvoor je bent ingehuurd, hoort er niet bij, denk ik- en willen dan graag terug naar het warme nest dat Nederland heet. De baas is het er niet mee eens, want het is nog geen tijd voor verlof en houdt het paspoort vast. En voìla, voor je het weet sta je met tegenzin iemand de nagels uit te trekken of levend te verbranden.

...Als ik het zo zit uit te tikken, krijg ik eigenlijk wel medelijden met die mannetjes. De arme wannabe-Rambo's dachten lekker even een paar maandjes oorlogje te spelen, net als in de film, om daarna gewoon weer net als vroeger tasjes te gaan roven. Maar dan mét stoere verhalen over het afsnijden van hoofden en verkrachten van lekkere chickies.
De grauwe werkelijkheid zal ze vies zijn tegengevallen. Rambo kon gewoon rechtdoor wandelen in een open veld terwijl iedereen misschoot, behalve hijzelf. Rambo had geen vrienden die gedood of ernstig verminkt werden. Rambo had geen 11-jarige zakkenroller als neefje die hij miste. Rambo had geen baas die hem vermoordde als hij iets niet wilde doen. Rambo had geen PTSS toen hij thuiskwam.
Juist daar zit het gevaar volgens mijn nietszeggende mening: Post Traumatische Stress Stoornis. Want afgezien van het feit dat het al levensgevaarlijke terroristen waren voor ze naar Syrië vertrokken, loopt het overgrote deel ook nog deze stoornis op.
In de VS plegen inmiddels 22 veteranen per dag (!) zelfmoord als gevolg van PTSS. Gelukkig doen ze dat meestal alleen.
Voor zover een moslim-extremist nog niet totaal verknipt is, zal een manisch-depressieve moslim-extremist tot de categorie "extreem-super-mega-turbo-gevaarlijk" behoren.
Extremisten laten zich over het algemeen graag voor een karretje spannen om zelfmoord te plegen en daarmee zoveel mogelijk onschuldige mensen mee te nemen. Echter, als hij al zelfmoord neigingen heeft zal de drempel alleen maar lager worden. Helemaal met het vooruitzicht van 72 mannelijke maagden.

Het is dus te hopen dat ze een keer na gaan denken in Den Haag en zich realiseren dat we blij moeten zijn met het feit dat die levensgevaarlijke gekken in Syrië vastzitten tussen de andere gekkies, in plaats van dat ze hier vrij rondlopen.

Laten we dat zo houden.. En laat ze in Allah's naam niet naar Inge Vianen luisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten