woensdag 15 januari 2014

Wachtgeld!

Wachtgeld.. De discussie is alweer een tijdje losgebarsten. Maar wat is er nou zo erg aan wachtgeld, wij krijgen toch ook een uitkering? Jazekers, er zitten alleen iets meer haakjes en oogjes aan. 
 
Jan Lul maakt bij vrijwillig ontslag géén aanspraak op een WW-uitkering omdat Jan verwijtbaar werkloos is. Mocht hij ontslag krijgen, dan heeft Jan recht op 75% van zijn laatst verdiende salaris. 2 maanden. Daarna 70%. Maximaal 3 jaar. Uiteraard mét sollicitatieplicht.
Een staatssecretaris, gedeputeerde, minister of wethouder kan echter gewoon ontslag nemen zonder aanleiding en krijgt netjes 80% van het laatst verdiende salaris op het rekeningetje gestort. Na één jaar nog 70%. Dit ontvangen ze net zo lang als de diensttijd, met een minimum van 2 jaar en maximaal 6 jaar. Alleen als er binnen 3 maanden wordt afgetreden krijgen ze maar 6 maanden wachtgeld. Overigens zónder sollicitatieplicht. Mét sollicitatieplicht zou er natuurlijk geen tijd over blijven om het belastinggeld op te maken. 

Waarom schaffen we die hele regeling niet af? Gewoon een WW'tje voor de politici. Het zou misschien een beetje motiveren om aan het werk te blijven. Ik durf te wedden dat burgemeester Rehwinkel van Groningen niet was opgestapt om in Barcelona vrijwilligerswerk te doen als hij geen wachtgeld had ontvangen. Na de ophef liet hij weten de eerste 3 maanden van wachtgeld af te zien. Mocht hij daarna nog geen betaalde baan hebben gevonden, dan toch maar wel. 
Even een blik in de glazen bol.. Nee, hij vindt geen baan. 
Het hele idee achter het feit dat er bij vrijwillig opstappen ook wachtgeld wordt betaald is echter dat een politicus bij grove fouten zijn conclusies behoort te trekken. Dit zal hij uiteraard niet doen als hij daarna werkloos is en geen uitkering ontvangt. 
Een oplossing is misschien om alleen wachtgeld toe te kennen als iemand opstapt na bijvoorbeeld een motie van wantrouwen van 2 of meerdere partijen. 2 of meer, anders maakt iedereen er aanspraak op, aangezien Geert Wilders deze moties uitdeelt alsof hij een propper met flyers is in Lloret de Mar. 
 

Ondernemer Erik de Vlieger is op oorlogspad tegen wachtgeld-graaiers en bood in het kader hiervan voormalig kamerleden Kathleen Ferrier en Tofik Dibi een baan aan. Kathleen kan aan de gang als assistente en telefoniste tegen een prima salaris. Dibi mag als terreinbeheerder aan de slag bij een nieuw vastgoedproject in Haarlem. 
Dibi is na zijn werk in de Tweede Kamer weer gaan studeren. Dat kan namelijk prima als je wachtgeld lekker wordt doorbetaald. Ferrier woont inmiddels in Hong Kong en ook zij krijgt uiteraard de knaken vanuit Nederland overgemaakt. 
Dit irriteert meneer de Vlieger. En met hem 95% van Nederland, gok ik.  
Tot op heden hebben kleine Tofik en Ferrier geen interesse getoond, maar mocht dit alsnog gebeuren, dan zijn ze welkom, zo belooft hij. 
De nobele baantjesuitdeler is trouwens niet voor het volledig afschaffen van het wachtgeld. De kleine man in de politiek dient wél te worden beschermd. Het gaat hem om het verkwisten van belastinggeld door de grootgraaiers. 
 
En zeg je grootgraaiers, dan zeg je Partij van de Arbeid. De PvdA is zoals bekend de absolute numero uno als het gaat om het pikken van gemeenschapsgeld. Het gekke is dat politici zelden strafrechtelijk vervolgd worden. PvdA-voorzitter Hans Spekman werd bijvoorbeeld woedend op de jongerenpartij van de PvdA omdat ze aangifte deden tegen Bertje van der Roest. 'Dat doe je niet tegen een partijgenoot!'. Bertje had tenslotte maar €40.000,- gejat van daklozen. Hoe gek moet je het als politicus maken om een veroordeling voor je harses te krijgen!?
Inmiddels heeft de daklozenkrant van der Roest wél aangeklaagd omdat hij weigert het volledige bedrag terug te betalen. 

Je zou zeggen dat dit soort fratsen keihard afgestraft gaan worden in de komende gemeenteverkiezingen, maar dat zal wel meevallen. De NPO en Matthijs van Nieuwkerk zijn elke dag bezig om de kijkers te indoctrineren met hun linkse voorkeuren en dat zal ongetwijfeld invloed hebben op de verkiezingen. Wie gelooft die leuke Matthijs nou niet?

Om Matthijs even wat tegengas te geven, onderstaand een klein overzichtje met sappige schandalen bij de PvdA! 







(Dit overzicht is volledig gejat van Geenstijl.nl en zijn reaguurder 'peppieenkokkie')







1. Raadslid van Utrecht Bert van der Roest werd betrapt op het stelen van €40.000,- van de stichting Straatnieuws en ging hiervan op vakantie naar Griekenland en gaf gul rondjes in de kroeg. Hij gaf hiervan het bestuur van Straatnieuws  de schuld, want 'ze hadden beter op moeten letten.' 
2. Rob Post, stadsdeelvoorzitter Amsterdam Noord declareerde €25.000,- in één jaar voor taxiritjes met een limousinebedrijf, want 'ik heb nu eenmaal een belangrijke functie.' 
3. Ramón Smits Álvarez, voormalig raadslid in Amersfoort loog jarenlang over zijn baan bij zorgverzekeraar Agis, waar zij nog nooit van hem gehoord hadden. Hij onderhield zijn gezin hoogstwaarschijnlijk door jarenlang uit de partijkas te pikken. Het net sloot zich langzaam en hij zag geen uitweg meer. Hij stal nog even €5000,- en sprong 2 weken na zijn verdwijning van een brug in Spanje. De held liet hiermee een vrouw en kinderen achter. 
4. Henk Kool, wethouder Den Haag. Gaf duizenden euro's uit "het armoedefonds" aan zijn lezingenclub, de stichting waar hij een verzwegen nevenfunctie had. Hiermee ging hij zeer regelmatig luxe uit eten. Ook reisde hij de halve wereld rond voor zo'n €50.000,- per jaar voor totaal overbodige dienstreisjes. Dit betaalde hij uiteraard uit de gemeentekas. 
5. Adri Duijvenstein, wethouder Almere. Woonde tegen de regels in niet in Almere maar in Den Haag. Declareerde onterecht €58.000,- aan belastinggeld voor priveréreisjes en taxibonnetjes. 
Ook betaalde hij Vera Dam €71.392,- per jaar om 2 dagen in de week een duurzaamheidswinkel op te zetten. 
6. Hamit Karakus, lijsttrekker in Rotterdam. Wist van de moskee-internaten die niet aan de eisen voldeden en de dubbele kinderbijslag die de ouders van deze kinderen ontvingen. Loog over de brandveiligheid van deze internaten waar honderden kinderen in levensgevaarlijke situaties bleken te zitten. Karakus wordt niet aangepakt, mede omdat de Rotterdamse politiek bijna volledig uit Islamieten bestaat. Karakus deed aangifte tegen de klokkenluidende ambtenaar en ontsloeg hem op staande voet. 
Karakus is nu dus lijsttrekker.. Zet hem op!
7. Peter Rehwinkel, burgemeester Groningen. Stopte plotseling als burgemeester om aan de slag te gaan met een vrijwillige functie in Barcelona, nádat hij een cursus Spaans had gevolgd, op kosten van de belastingbetaler. (€3.500,-) 
Hoe kan hij zijn verblijf in Barcelona dan bekostigen, vraagt u? Hij heeft natuurlijk recht op wachtgeld. €300.000,- per jaar. Zo dus. Na de nodige kritiek liet hij weten hier de eerste 3 maanden vanaf te zien. 
8. Burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen toucheerde €17.000,- teveel aan huisvestingskosten en gebruikt vervolgens zijn macht om het verhaal uit de krant te houden. 
9. Tweede kamerlid John Leerdam stapt op nadat hij bloedserieus is ingegaan op verzonnen feiten in het programma "Giel". Zo ging hij onder meer in op een vraag over een verzonnen vrijgelaten straatterrorist. Ook wist hij niet dat de inmiddels overleden Israëlische leider Ariël Sharon al 6 jaar in coma lag. 
10. Wethouder in Etten-Leur Theo Vaes stapt op nadat naar buiten is gekomen dat hij €2.000,- heeft gedeclareerd voor niet gereden kilometers. 
11. Jaap Kuin, wethouder in Assen, stapt op na het proberen te stelen van boortjes uit een bouwmarkt. 
12. Edward Brongersma, overtreding van de wet op kinderporno. 
13. Sharda Poese, fraude en verduistering. 
14. Faiz Yerlibuçak, raadslid in Beverwijk, heeft banden met terreurorganisatie Grijze Wolven.
15. Guusje ter Horst, dronken achter het stuur, doofpotpoging en als minister gesjoemeld met doktersbriefjes om een Audi A8 te verkrijgen vanwege rugklachten.
16. Deelraadslid Randy Stena, arbeidsverzuim, werkweigering.
17. Raadslid Jerry Sulaiman, fraude, greep uit kas.
18. Raadslid Hakim Hmadouch, mishandeling echtgenote, bedreiging.
19. Raadslid Elvira Sweet, 2x veroordeeld voor dronken achter stuur.
20. Raadslid Ama Carr, zonder rijbewijs, onverzekerd rijden, valse naam opgegeven. 
21. Raadslid Mohammed Kaied uit Dalfsen, poging tot doodslag.
22. Kamerlid Hamid Houda moest weg vanwege belastingfraude; nu weer verkiesbaar.
23. Raadslid Cebeli Gönül, mishandeling van zijn echtgenote.
24. Raadslid Mohammed el Yaakoubi, mishandeling en het dumpen van zijn importbruid.
25. Raadslid Ernest Owusu-Skeyere, fraude en illegaal wapenbezit.
26. Raadslid Ronald Buld, mishandeling en verkrachting.
27. Raadslid Murat Yasar, mishandeling van zijn echtgenote.
28. Wethouder Paul Depla werd bekend met de fietsenhok-affaire. Op 1 april 2010 benoemd als burgemeester van Heerlen.
29. Kamerlid en huisarts Rob Oudkerk bezocht zieke en verslaafde prostituees om zijn seksuele verlangens te voeden.
30. Raadslid Tjeerd van Dekken, stalking.
31. Minister Koenders, gaf €42.000.000,- aan UNFPA. Hij is nu directeur van UNFPA.
32. Minister Herfkens. Weigerde onterechte huursubsidie van €275.000,- terug te geven.
33. Minister Pronk, alcoholist. Vernielde een auto van zijn ministerie. Was vaak openbaar stomdronken in het buitenland.
34. Minister Vredeling, drankmisbruik.
35. Kamerlid Paul Tang, Lekken van miljoenennota.
36. Bram Peper, Minister van Binnenlandse Zaken, in opspraak door zijn declaratiegedrag.
37. Khadija Arib, dubieus reisje naar congres in Marrakesh betaald door Marokkaanse overheid.
38. Rob van der Mark, Burgemeester van Vlieland. Openbaar dronkenschap.
39. Burgemeester Job Cohen liet miljoenen in de Poldermoskee verdwijnen en miljarden in de metro.
40. Deelraadslid Fatima Elatik die informatie achterhield, mede verantwoordelijk is voor de verdamping van €30.000.000,- en een nagenoeg failliet stadsdeel Amsterdam-Oost achterliet. Huurde een tweede boot bij Sail Amsterdam voor liefst €30.000,-.







- Raadslid Jan Wierenga stapt op uit onvrede met het PVDA beleid.
- Tweede Kamerlid Désirée Bonis stapt op uit onvrede met het PVDA beleid.
- Raadslid Martin van Dijk stapt op uit onvrede met het PVDA beleid.
- Fractieleider Bernadette Zijp stapt op uit onvrede met het PVDA beleid.
- Raadslid Annette Valent stapt op uit onvrede met het PVDA beleid.
- Fractieleider Andy de Vos stapt op uit onvrede met het PVDA beleid.







De PVDA-afdelingen in Amsterdam Zuidoost en Rotterdam Feijenoord zijn overigens compleet overgenomen door respectievelijk Antillianen en Turken die vervolgens allerlei subsidies voor hun eigen achterban regelen. Bah!








2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Normaliter zou je met deze wetenschap op een andere partij stemmen, ware het niet dat geen enkele Nederlandse politieke partij mijn stem waard is op dit moment.

    BeantwoordenVerwijderen