dinsdag 14 januari 2014

Ronaldoooo!!!

Eindelijk! De Gouden Bal 2013 is gewonnen door de man die hem het meest toekomt: Cristiano Ronaldo. In elk ander tijdperk zou het voor Ronaldo al de 6de keer geweest zijn, maar hij heeft een grote concurrent in de kleine Lionel Messi.
Messi won in 2009, 2010, 2011 en 2012. Ronaldo won hem in 2008 en dus in 2013.

De column van Sjoerd Moussou vandaag in het AD wekte bij mij de nodige irritatie op. Hij stelt dat wij Nederlanders het Ronaldo niet gunnen om deze prijs te winnen door zijn maniertjes en vanwege het feit dat hij een wandelende reclamezuil is.

Nou ik wel! Ik wil een lans breken voor Ronaldo:
Als ik 5 miljoen kan verdienen door even in mijn onderbroek voor de camera langs te wandelen zou ik ook geen nee zeggen. Nu heb ik makkelijk praten met hetzelfde lichaam als Ronaldo, maar ook met cellulitis en een bierbuik zouden weinig mensen weigeren. Ook de luchtjes, voetbalschoenen en Pepsi zou ik met een grote grijns aanprijzen. Sjoerd zelf ook, gok ik.



Ronaldo is een absolute winnaar. Als ie verliest is ie chagrijnig en als hij zijn tegenstander kan naaien, doet ie dat. Dat wordt irritant als ie van je wint. En die kans is groot. Ronaldo wint namelijk meestal.
Mensen irriteerden zich aan het afbraakvoetbal van het Real Madrid van Mourinho en Pepe en daardoor automatisch aan zijn sterspeler. Vooral jaloezie en afgunst. Elke kerel heeft als klein kind willen kunnen voetballen als Ronaldo. Laten we wel wezen; hij ziet er goed uit, heeft €150 miljoen op z'n bankrekening staan, heeft huizen over de hele wereld en hij heeft aan elke vinger een man.
Ook van dat gezanik over z'n haar word ik een beetje moe. Noem één homo die niet ijdel is als ie op tv komt.

Zowel bij Manchester United, Real Madrid als in Portugal is Ronaldo een halfgod. Hij is de meest complete voetballer die ooit op aarde heeft rondgelopen. Hij heeft een verwoestende pegel in zowel zijn linker als rechter been, hij kan koppen als de beste en springt 1,5 meter hoog, is atletischer dan Usain Bolt, heeft de longinhoud van 3 paarden, hij schiet er per seizoen 60 in, geeft nog 30 assists en werkt zich altijd een slag in de rondte dankzij zijn absolute winnaars-mentaliteit. Afgezien van het aangeboren talent om een balletje te kunnen trappen heeft hij alles te danken aan een leven lang keihard werken en alles in dienst stellen van het voetbal. Als 14 jarige liep hij al met gewichten aan enkels en armen de bergen in Madeira op, terwijl zijn teamgenoten zich thuis al met een box tissues en handlotion hadden teruggetrokken op hun slaapkamer.

Waarom wint deze supervoetballer dan pas voor de 2de keer de Ballon D'Or? Wel, de reden heet Lionel Messi, is 1.56 meter hoog en hij kan dribbelen. Daarom.

2 opmerkingen:

  1. Ik kan niet anders dan me hierbij aansluiten. De enige die het hier niet mee eens is, is Platini. En ook die heeft ergens wel een punt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Platini ook niet? Die gore Blatter met zijn dikke kop!

    BeantwoordenVerwijderen