woensdag 15 januari 2014

Wachtgeld!

Wachtgeld.. De discussie is alweer een tijdje losgebarsten. Maar wat is er nou zo erg aan wachtgeld, wij krijgen toch ook een uitkering? Jazekers, er zitten alleen iets meer haakjes en oogjes aan. 
 
Jan Lul maakt bij vrijwillig ontslag géén aanspraak op een WW-uitkering omdat Jan verwijtbaar werkloos is. Mocht hij ontslag krijgen, dan heeft Jan recht op 75% van zijn laatst verdiende salaris. 2 maanden. Daarna 70%. Maximaal 3 jaar. Uiteraard mét sollicitatieplicht.
Een staatssecretaris, gedeputeerde, minister of wethouder kan echter gewoon ontslag nemen zonder aanleiding en krijgt netjes 80% van het laatst verdiende salaris op het rekeningetje gestort. Na één jaar nog 70%. Dit ontvangen ze net zo lang als de diensttijd, met een minimum van 2 jaar en maximaal 6 jaar. Alleen als er binnen 3 maanden wordt afgetreden krijgen ze maar 6 maanden wachtgeld. Overigens zónder sollicitatieplicht. Mét sollicitatieplicht zou er natuurlijk geen tijd over blijven om het belastinggeld op te maken. 

Waarom schaffen we die hele regeling niet af? Gewoon een WW'tje voor de politici. Het zou misschien een beetje motiveren om aan het werk te blijven. Ik durf te wedden dat burgemeester Rehwinkel van Groningen niet was opgestapt om in Barcelona vrijwilligerswerk te doen als hij geen wachtgeld had ontvangen. Na de ophef liet hij weten de eerste 3 maanden van wachtgeld af te zien. Mocht hij daarna nog geen betaalde baan hebben gevonden, dan toch maar wel. 
Even een blik in de glazen bol.. Nee, hij vindt geen baan. 
Het hele idee achter het feit dat er bij vrijwillig opstappen ook wachtgeld wordt betaald is echter dat een politicus bij grove fouten zijn conclusies behoort te trekken. Dit zal hij uiteraard niet doen als hij daarna werkloos is en geen uitkering ontvangt. 
Een oplossing is misschien om alleen wachtgeld toe te kennen als iemand opstapt na bijvoorbeeld een motie van wantrouwen van 2 of meerdere partijen. 2 of meer, anders maakt iedereen er aanspraak op, aangezien Geert Wilders deze moties uitdeelt alsof hij een propper met flyers is in Lloret de Mar. 
 

Ondernemer Erik de Vlieger is op oorlogspad tegen wachtgeld-graaiers en bood in het kader hiervan voormalig kamerleden Kathleen Ferrier en Tofik Dibi een baan aan. Kathleen kan aan de gang als assistente en telefoniste tegen een prima salaris. Dibi mag als terreinbeheerder aan de slag bij een nieuw vastgoedproject in Haarlem. 
Dibi is na zijn werk in de Tweede Kamer weer gaan studeren. Dat kan namelijk prima als je wachtgeld lekker wordt doorbetaald. Ferrier woont inmiddels in Hong Kong en ook zij krijgt uiteraard de knaken vanuit Nederland overgemaakt. 
Dit irriteert meneer de Vlieger. En met hem 95% van Nederland, gok ik.  
Tot op heden hebben kleine Tofik en Ferrier geen interesse getoond, maar mocht dit alsnog gebeuren, dan zijn ze welkom, zo belooft hij. 
De nobele baantjesuitdeler is trouwens niet voor het volledig afschaffen van het wachtgeld. De kleine man in de politiek dient wél te worden beschermd. Het gaat hem om het verkwisten van belastinggeld door de grootgraaiers. 
 
En zeg je grootgraaiers, dan zeg je Partij van de Arbeid. De PvdA is zoals bekend de absolute numero uno als het gaat om het pikken van gemeenschapsgeld. Het gekke is dat politici zelden strafrechtelijk vervolgd worden. PvdA-voorzitter Hans Spekman werd bijvoorbeeld woedend op de jongerenpartij van de PvdA omdat ze aangifte deden tegen Bertje van der Roest. 'Dat doe je niet tegen een partijgenoot!'. Bertje had tenslotte maar €40.000,- gejat van daklozen. Hoe gek moet je het als politicus maken om een veroordeling voor je harses te krijgen!?
Inmiddels heeft de daklozenkrant van der Roest wél aangeklaagd omdat hij weigert het volledige bedrag terug te betalen. 

Je zou zeggen dat dit soort fratsen keihard afgestraft gaan worden in de komende gemeenteverkiezingen, maar dat zal wel meevallen. De NPO en Matthijs van Nieuwkerk zijn elke dag bezig om de kijkers te indoctrineren met hun linkse voorkeuren en dat zal ongetwijfeld invloed hebben op de verkiezingen. Wie gelooft die leuke Matthijs nou niet?

Om Matthijs even wat tegengas te geven, onderstaand een klein overzichtje met sappige schandalen bij de PvdA! 







(Dit overzicht is volledig gejat van Geenstijl.nl en zijn reaguurder 'peppieenkokkie')







1. Raadslid van Utrecht Bert van der Roest werd betrapt op het stelen van €40.000,- van de stichting Straatnieuws en ging hiervan op vakantie naar Griekenland en gaf gul rondjes in de kroeg. Hij gaf hiervan het bestuur van Straatnieuws  de schuld, want 'ze hadden beter op moeten letten.' 
2. Rob Post, stadsdeelvoorzitter Amsterdam Noord declareerde €25.000,- in één jaar voor taxiritjes met een limousinebedrijf, want 'ik heb nu eenmaal een belangrijke functie.' 
3. Ramón Smits Álvarez, voormalig raadslid in Amersfoort loog jarenlang over zijn baan bij zorgverzekeraar Agis, waar zij nog nooit van hem gehoord hadden. Hij onderhield zijn gezin hoogstwaarschijnlijk door jarenlang uit de partijkas te pikken. Het net sloot zich langzaam en hij zag geen uitweg meer. Hij stal nog even €5000,- en sprong 2 weken na zijn verdwijning van een brug in Spanje. De held liet hiermee een vrouw en kinderen achter. 
4. Henk Kool, wethouder Den Haag. Gaf duizenden euro's uit "het armoedefonds" aan zijn lezingenclub, de stichting waar hij een verzwegen nevenfunctie had. Hiermee ging hij zeer regelmatig luxe uit eten. Ook reisde hij de halve wereld rond voor zo'n €50.000,- per jaar voor totaal overbodige dienstreisjes. Dit betaalde hij uiteraard uit de gemeentekas. 
5. Adri Duijvenstein, wethouder Almere. Woonde tegen de regels in niet in Almere maar in Den Haag. Declareerde onterecht €58.000,- aan belastinggeld voor priveréreisjes en taxibonnetjes. 
Ook betaalde hij Vera Dam €71.392,- per jaar om 2 dagen in de week een duurzaamheidswinkel op te zetten. 
6. Hamit Karakus, lijsttrekker in Rotterdam. Wist van de moskee-internaten die niet aan de eisen voldeden en de dubbele kinderbijslag die de ouders van deze kinderen ontvingen. Loog over de brandveiligheid van deze internaten waar honderden kinderen in levensgevaarlijke situaties bleken te zitten. Karakus wordt niet aangepakt, mede omdat de Rotterdamse politiek bijna volledig uit Islamieten bestaat. Karakus deed aangifte tegen de klokkenluidende ambtenaar en ontsloeg hem op staande voet. 
Karakus is nu dus lijsttrekker.. Zet hem op!
7. Peter Rehwinkel, burgemeester Groningen. Stopte plotseling als burgemeester om aan de slag te gaan met een vrijwillige functie in Barcelona, nádat hij een cursus Spaans had gevolgd, op kosten van de belastingbetaler. (€3.500,-) 
Hoe kan hij zijn verblijf in Barcelona dan bekostigen, vraagt u? Hij heeft natuurlijk recht op wachtgeld. €300.000,- per jaar. Zo dus. Na de nodige kritiek liet hij weten hier de eerste 3 maanden vanaf te zien. 
8. Burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen toucheerde €17.000,- teveel aan huisvestingskosten en gebruikt vervolgens zijn macht om het verhaal uit de krant te houden. 
9. Tweede kamerlid John Leerdam stapt op nadat hij bloedserieus is ingegaan op verzonnen feiten in het programma "Giel". Zo ging hij onder meer in op een vraag over een verzonnen vrijgelaten straatterrorist. Ook wist hij niet dat de inmiddels overleden Israëlische leider Ariël Sharon al 6 jaar in coma lag. 
10. Wethouder in Etten-Leur Theo Vaes stapt op nadat naar buiten is gekomen dat hij €2.000,- heeft gedeclareerd voor niet gereden kilometers. 
11. Jaap Kuin, wethouder in Assen, stapt op na het proberen te stelen van boortjes uit een bouwmarkt. 
12. Edward Brongersma, overtreding van de wet op kinderporno. 
13. Sharda Poese, fraude en verduistering. 
14. Faiz Yerlibuçak, raadslid in Beverwijk, heeft banden met terreurorganisatie Grijze Wolven.
15. Guusje ter Horst, dronken achter het stuur, doofpotpoging en als minister gesjoemeld met doktersbriefjes om een Audi A8 te verkrijgen vanwege rugklachten.
16. Deelraadslid Randy Stena, arbeidsverzuim, werkweigering.
17. Raadslid Jerry Sulaiman, fraude, greep uit kas.
18. Raadslid Hakim Hmadouch, mishandeling echtgenote, bedreiging.
19. Raadslid Elvira Sweet, 2x veroordeeld voor dronken achter stuur.
20. Raadslid Ama Carr, zonder rijbewijs, onverzekerd rijden, valse naam opgegeven. 
21. Raadslid Mohammed Kaied uit Dalfsen, poging tot doodslag.
22. Kamerlid Hamid Houda moest weg vanwege belastingfraude; nu weer verkiesbaar.
23. Raadslid Cebeli Gönül, mishandeling van zijn echtgenote.
24. Raadslid Mohammed el Yaakoubi, mishandeling en het dumpen van zijn importbruid.
25. Raadslid Ernest Owusu-Skeyere, fraude en illegaal wapenbezit.
26. Raadslid Ronald Buld, mishandeling en verkrachting.
27. Raadslid Murat Yasar, mishandeling van zijn echtgenote.
28. Wethouder Paul Depla werd bekend met de fietsenhok-affaire. Op 1 april 2010 benoemd als burgemeester van Heerlen.
29. Kamerlid en huisarts Rob Oudkerk bezocht zieke en verslaafde prostituees om zijn seksuele verlangens te voeden.
30. Raadslid Tjeerd van Dekken, stalking.
31. Minister Koenders, gaf €42.000.000,- aan UNFPA. Hij is nu directeur van UNFPA.
32. Minister Herfkens. Weigerde onterechte huursubsidie van €275.000,- terug te geven.
33. Minister Pronk, alcoholist. Vernielde een auto van zijn ministerie. Was vaak openbaar stomdronken in het buitenland.
34. Minister Vredeling, drankmisbruik.
35. Kamerlid Paul Tang, Lekken van miljoenennota.
36. Bram Peper, Minister van Binnenlandse Zaken, in opspraak door zijn declaratiegedrag.
37. Khadija Arib, dubieus reisje naar congres in Marrakesh betaald door Marokkaanse overheid.
38. Rob van der Mark, Burgemeester van Vlieland. Openbaar dronkenschap.
39. Burgemeester Job Cohen liet miljoenen in de Poldermoskee verdwijnen en miljarden in de metro.
40. Deelraadslid Fatima Elatik die informatie achterhield, mede verantwoordelijk is voor de verdamping van €30.000.000,- en een nagenoeg failliet stadsdeel Amsterdam-Oost achterliet. Huurde een tweede boot bij Sail Amsterdam voor liefst €30.000,-.







- Raadslid Jan Wierenga stapt op uit onvrede met het PVDA beleid.
- Tweede Kamerlid Désirée Bonis stapt op uit onvrede met het PVDA beleid.
- Raadslid Martin van Dijk stapt op uit onvrede met het PVDA beleid.
- Fractieleider Bernadette Zijp stapt op uit onvrede met het PVDA beleid.
- Raadslid Annette Valent stapt op uit onvrede met het PVDA beleid.
- Fractieleider Andy de Vos stapt op uit onvrede met het PVDA beleid.







De PVDA-afdelingen in Amsterdam Zuidoost en Rotterdam Feijenoord zijn overigens compleet overgenomen door respectievelijk Antillianen en Turken die vervolgens allerlei subsidies voor hun eigen achterban regelen. Bah!








dinsdag 14 januari 2014

Ronaldoooo!!!

Eindelijk! De Gouden Bal 2013 is gewonnen door de man die hem het meest toekomt: Cristiano Ronaldo. In elk ander tijdperk zou het voor Ronaldo al de 6de keer geweest zijn, maar hij heeft een grote concurrent in de kleine Lionel Messi.
Messi won in 2009, 2010, 2011 en 2012. Ronaldo won hem in 2008 en dus in 2013.

De column van Sjoerd Moussou vandaag in het AD wekte bij mij de nodige irritatie op. Hij stelt dat wij Nederlanders het Ronaldo niet gunnen om deze prijs te winnen door zijn maniertjes en vanwege het feit dat hij een wandelende reclamezuil is.

Nou ik wel! Ik wil een lans breken voor Ronaldo:
Als ik 5 miljoen kan verdienen door even in mijn onderbroek voor de camera langs te wandelen zou ik ook geen nee zeggen. Nu heb ik makkelijk praten met hetzelfde lichaam als Ronaldo, maar ook met cellulitis en een bierbuik zouden weinig mensen weigeren. Ook de luchtjes, voetbalschoenen en Pepsi zou ik met een grote grijns aanprijzen. Sjoerd zelf ook, gok ik.



Ronaldo is een absolute winnaar. Als ie verliest is ie chagrijnig en als hij zijn tegenstander kan naaien, doet ie dat. Dat wordt irritant als ie van je wint. En die kans is groot. Ronaldo wint namelijk meestal.
Mensen irriteerden zich aan het afbraakvoetbal van het Real Madrid van Mourinho en Pepe en daardoor automatisch aan zijn sterspeler. Vooral jaloezie en afgunst. Elke kerel heeft als klein kind willen kunnen voetballen als Ronaldo. Laten we wel wezen; hij ziet er goed uit, heeft €150 miljoen op z'n bankrekening staan, heeft huizen over de hele wereld en hij heeft aan elke vinger een man.
Ook van dat gezanik over z'n haar word ik een beetje moe. Noem één homo die niet ijdel is als ie op tv komt.

Zowel bij Manchester United, Real Madrid als in Portugal is Ronaldo een halfgod. Hij is de meest complete voetballer die ooit op aarde heeft rondgelopen. Hij heeft een verwoestende pegel in zowel zijn linker als rechter been, hij kan koppen als de beste en springt 1,5 meter hoog, is atletischer dan Usain Bolt, heeft de longinhoud van 3 paarden, hij schiet er per seizoen 60 in, geeft nog 30 assists en werkt zich altijd een slag in de rondte dankzij zijn absolute winnaars-mentaliteit. Afgezien van het aangeboren talent om een balletje te kunnen trappen heeft hij alles te danken aan een leven lang keihard werken en alles in dienst stellen van het voetbal. Als 14 jarige liep hij al met gewichten aan enkels en armen de bergen in Madeira op, terwijl zijn teamgenoten zich thuis al met een box tissues en handlotion hadden teruggetrokken op hun slaapkamer.

Waarom wint deze supervoetballer dan pas voor de 2de keer de Ballon D'Or? Wel, de reden heet Lionel Messi, is 1.56 meter hoog en hij kan dribbelen. Daarom.

donderdag 9 januari 2014

Draaideur-dementie!

Een jaarlijkse screening van het lichaam levert de helft minder sterfgevallen op aan longkanker. Ja, dat begrijp ik. Ik gok dat een maandelijkse controle nog minder doden oplevert.
Afgezien van het feit dat het een verschrikkelijke ziekte is, die veel te veel jonge slachtoffers treft en welke snel te genezen dient te worden, zette het mij aan het denken. En U weet wat er loos is als ik ga denken. Dan ga ik onzin schrijven. Wat ik dan dacht, vraagt U? Nou, ik dacht het volgende: 'Waar komt toch die drang vandaan om het leven tot het oneindige te willen verlengen?'. Ja lieve mensen, zulke heftige dingen denk ik weleens.
Ik las onlangs namelijk dat mijn in 2013 geboren dochter 50% kans heeft om ouder dan 100 jaar te worden. Maar in wat voor staat? Zal dat gaan zoals mensen nu oud worden? Met versleten gewrichten, stramme spieren en broze botten of zal er ook iets gevonden worden om deze processen te stoppen of vertragen?

Ikzelf stel kwaliteit boven kwantiteit. Ik zou graag 90 worden, maar niet als ik mijn reet af moet laten vegen door een zuster die 1x per dag langskomt.
Dat is ook meteen het vreemde. De pensioenen zijn niet meer op te brengen omdat mensen te lang leven en de zorg wordt inmiddels tot het gênante uitgeknepen omdat het te duur is, maar ondertussen doen we er alles aan om mensen ouder te laten worden, met alle gebreken die daarbij horen. Het kan niet anders dan dat oude mensen in plaats van naar een bejaarden- of verzorgingstehuis weer bij hun kinderen moeten gaan wonen zodra zij verzorgd dienen te worden. Afgezien van het feit dat het steeds duurder wordt, ziet niemand graag hoe zijn vader, moeder, opa of oma op dit moment wordt behandeld in de tehuizen. Dat ligt niet aan het personeel, maar aan het gebrek daaraan. De zorg wordt volledig kapot bezuinigd, dus zullen steeds meer mensen zelf de zorg op zich gaan nemen voor hun aftakelende dierbaren. De Chinese stijl, zeg maar.

Dan hebben we het nog niet over de geestelijke staat gehad. Er is niets triester dan een man of vrouw die je altijd als oersterk en slim hebt gezien weer af te zien glijden naar het niveau van een klein kind. En het gekke is dat wanneer deze mensen bijvoorbeeld een hartverzakking krijgen er van alles wordt gedaan om ze in leven te houden. Zodat ze nog een paar jaar verder kunnen aftakelen en ook het laatste greintje waardigheid verliezen?
Ik pleit voor een geestelijke test, voor iedereen verplicht, waarna je mag aangeven vanaf welk bereikt niveau je 'de pijp aan Maarten mag geven'. Maarten's Wet. Kan ik niet meer tot 10 tellen? Hup, kussen erop. Heb ik mijn dochter voorgesteld als mijn 30 jaar geleden overleden zuster? Hoppa, stekker eruit.
Ik begrijp; wederom een lastig verhaal. Mijn eigen oma werd zo dement als een deur, maar had het aan het eind van haar leven wel prima naar haar zin in het verzorgingshuis. In de gezamenlijke woonkamer was ze de grote smaakmaker. Hier ging echter wel een aantal moeilijke jaren aan vooraf, waarin ze meerdere malen wegliep uit het bejaardentehuis en rondjes ging rijden met de politie om te kijken of ze haar woning herkende. Haar naam of straatnaam wist ze namelijk niet meer. Ook werd ze weleens agressief. Onvoorstelbaar voor mijn lieve omaatje. En hartverscheurend.
Het overgrote deel heeft er echter helemaal geen zin meer in op hoge leeftijd. Alle vrienden, broers en zusters zijn overleden of verkeren in dezelfde staat. Kinderen en kleinkinderen komen steeds minder, want ze kunnen het niet aanzien of vinden opa of oma maar vervelend en een blok aan het been. De eenzaamheid wordt voor velen ondraaglijk en velen zouden als het mogelijk was euthanasie laten plegen. Het beste is geweest. Het gaat alleen nog maar bergafwaarts.
In het programma Effe Geen Cent Te Makken met onze huisnichten Geer & Goor werd al pijnlijk duidelijk hoe slecht het gesteld is met de ouderen in Nederland. Eenzaamheid voert de boventoon.

In het geval van dementie zou je, van te voren, zelf het moment van overlijden moeten kunnen bepalen. Elke maand een testje en bij het bereikte dieptepunt familie bij elkaar en de spuit erin.
In het geval van eenzaamheid, lichamelijke aftakeling of gewoon genoeg van het leven hebben zou je, bij goede geestelijke gezondheid, gewoon een afspraak moeten kunnen maken bij de huisarts om een eind aan je leven te laten maken. Waarom zou je dat zelf niet mogen bepalen?

Het zou familie en de betreffende persoon een hoop ellende kunnen besparen en de staat een enorme bak geld. En misschien hoef ik over 50 jaar niet bij mijn dochter op de vliering te bivakkeren..