vrijdag 13 december 2013

Open de grenzen!

Nog 3 weken! Dan gaan eindelijk de grenzen van Bulgarije en Roemenië richting het westen open! Na zich jaren als volwaardige EU-lidstaten en financieel betrouwbare landen te hebben bewezen, is het dan eindelijk zover. De Bulgaren en Roemenen mogen Nederland binnenwandelen, zich inschrijven voor een sociale huurwoning, een burgerservicenummer aanvragen en aan de arbeid. Of aan een uitkering. Uiteraard nádat ze alle mogelijke toeslagen hebben aangevraagd, die pas na de aangifte van volgend jaar worden getoetst.
Maarliefst 81% (!) van de Nederlanders is tégen het openstellen van de grenzen. Een meerderheid van de kiezers van VVD, PvdA, PVV en SP wil dat de grenzen dichtblijven. Maarja, als de EU zegt dat het moet, dan zeggen Markie Rutte en z'n trawanten natuurlijk geen nee.

In Den Haag, Rotterdam, Tiel en Assen werd de afgelopen jaren op grote schaal "Bulgarenfraude" gepleegd. Dat geldt waarschijnlijk voor elke grotere stad, maar de rest heeft het nog onder het tapijt of in de doofpot liggen.
De Bulgaren kwamen met georganiseerde busritten naar Nederland, vroegen allerlei toeslagen, zoals huur- en zorgtoeslag aan, keerden terug naar Bulgarije en kregen vervolgens de toeslagen keurig op hun rekeningetjes gestort.
Het bedrag aan toeslagen dat is uitgekeerd en niet meer teruggehaald kan worden bedraagt inmiddels €290.000.000,-. Tweehonderdnegentigmiljoen euro! Het bedrag waarvan geprobeerd wordt om terug te halen doormiddel van dwangbevelen en beslaglegging, kan waarschijnlijk ook grotendeels op den Nederlanders' buik worden geschreven. Dat is €200.000.000,-. In totaal hebben we het dus over bijna een half miljard (!) aan teveel uitbetaalde toeslagen, die niet meer teruggehaald kunnen worden, waarvan het overgrote deel nu wordt uitgegeven aan de Kamenitza.

Er vindt dus géén controle plaats op wie en waarom er toeslagen worden aangevraagd. Dat gebeurt pas een jaar later. Dán weten we wie er teveel of ten onrechte toeslagen heeft gekregen en komen Frans Weekers en z'n schoothondjes tot de conclusie dat 1/3 van dat bedrag niet meer terug te halen is. Want lieve mensen, er is in totaal €1.500.000.000,- teveel toeslag uitbetaald. Dat benne een hoop nulletjes.
Er werd zelfs door meerdere Bulgaren huurtoeslag aangevraagd op hetzelfde adres! Er werd door meerdere Bulgaren zorgtoeslag aangevraagd met dezèlfde burgerservicenummers! En zonder zorgverzekering! 'Hoe kan dat nou?', vraagt u? Nou, dat weet ik niet.

Het lijkt me duidelijk dat je geen €1.500.000.000.- teveel kan weggeven en er vanuit kan gaan dat je alles weer terugkrijgt. Zeker niet als je het geeft aan een stel obscure figuren uit Bulgarije. Maar ook niet aan de brave Nederlanders die er massaal misbruik van maken.
De voorschotten moeten dus worden afgeschaft. Gewoon achteraf afrekenen. Bij je aangifte komt er uitrollen waar je wel of geen recht op had en dan krijg je het gestort of niet. Je mag het zelf voorschieten. Je hebt alleen even een overbruggingsjaartje nodig.
Deze lul hier kan z'n €897,31 aan teveel ontvangen zorgtoeslag uiteraard gewoon terug gaan betalen. Hristo Stoichkov en z'n vrienden niet, want die zitten met hun vette bekkies in Bulgarije het geld te tellen.

Man, wat hadden we het toch goed in Nederland. Tè goed. Het is allemaal al jaren te makkelijk geweest om de boel op te lichten. Door onszelf is jarenlang misbruik gemaakt van de goede omstandigheden. Iedereen kent de verhalen van de stukadoor en schilder die al jaren in de ziektewet zaten, maar wel 5 dagen in de week aan het bijbeunen waren. De werkgevers die even een paar dagen geen werk hadden en hun personeel ziek meldden. Het werd toch wel betaald. De firma's op de grote fabrieken die voor 40 uur per week werden ingehuurd om de systemen te onderhouden, maar ondertussen de hele week buiten het fabrieks-terrein aan het werk waren en dus dubbele uurlonen verdienden. De buurman die in de ziektewet zit, maar ondertussen z'n achtertuin aan het bestraten is. Etcetera..
Dan heb je er op z'n minst nog profijt van het feit dat het verdiende geld binnen de eigen economie wordt uitgegeven. Die Bulgaren en Polen stimuleren alleen de alcoholverkoop en de rest geven ze uit in eigen land.

Terwijl de Polen voorheen met 2 afgetrapte Mitsubishi L300's de grens overscheurden, een ramkraak pleegden en met de (nog hele) L300 volgeladen weer terug naar huis spoten, pakken de Bulgaren het slimmer aan. Ze hoeven alleen maar een formuliertje in te vullen en de rest wordt voor ze geregeld.
Geeft een stuk minder rommel, dat wel.
 
Europarlementarier- en criticus Nigel Farage hield afgelopen week nog een pleidooi tegen het opengooien van de grenzen. Hij voorspelt dat Londen overspoeld zal worden met arme Bulgaren en Roemenen. De gemiddelde vader van 2 kinderen zal alleen al meer kinderbijslag krijgen dan zijn totale salaris in Roemenië. Ze zullen afkomen op de gratis zorg, onderwijs en gratis uitkeringen als vliegen op een hoop stront. Het zal leiden tot lagere lonen, tot hogere jeugdwerkloosheid en tot verdeelde gemeenschappen.
In Groot-Brittanië kan 92% (!) van de pinpasfraude al op het conto van de Roemenen worden gezet en ook daar is 80% tégen het vallen van de grenzen.
Hier in Nederland zijn vooral de Roemeense en Bulgaarse zakkenrollers berucht. Vanaf 1 januari krijgen ze ook nog een uitkering, toeslagen en zorg als bijverdienste.
 
Helaas valt er niets meer aan te doen, want Europa heeft beslist.
 
Och... Leefden we maar in een democratie..